Dodaj mocznik do wybranych kosmetyków – zyska dzięki temu twoja skóra

Mocznik to niepowtarzalna substancja znana od 1828 roku. Nie stracił ona na popularności od tamtego czasu, raczej przeciwnie, stosowany jest w produkcji kosmetyków i nie tylko na skalę masową. Warto wiedzieć jednak, że mocznik w kosmetyce to nie wyłączna jego przydatność. Mocznik można użyć w sposób samodzielny w domu do utworzenia własnych preparatów kosmetycznych lub też poprawienia jakości tych, które oferowane są w sklepach.

Aby było to realne konieczne jest bez wątpienia kupienie mocznika. Niezbędne jest wybranie mocznika ze względu na stężenie. Na ogół wybierany jest mocznik o stężeniu 2%. Mocznik w tego rodzaju stężeniu oddziałuje w sposób regenerujący na skórę. W stężeniu 3-10% ma własności doskonale nawilżające i zmiękczające. Opłaca się dodać go do własnych kosmetyków, w takim przypadku będzie wspaniale nawilżał włosy czy skórę. Można dodać go zatem do szamponu, maski do włosów, toniku lub masła do ciała. W poniektórych sklepach, w jakich można kupić mocznik zaprezentowane są także gotowe receptury na stworzenie kosmetyków po prostu od podstaw. Mocznik jest wtedy jednym ze składników. Uzywając go można wykonać albo ulepszyć takie preparaty jak balsam nawilżający, tonik do regeneracji do cery bądź nawet płyn po goleniu dla panów. Trzeba przyznać, że mocznik w pielęgnacji zajął ogromnie znaczące miejsce, a jego popularność właściwe z roku na rok jest coraz większa, w głównej mierze również dlatego, że jest to łatwo dostępny produkt, który zapewnia niemalże cuda. Jeżeli nie wykorzystamy mocznika w całości, warto pamiętać o jego specjalnym przechowywaniu, to jest utrzymywaniu go w temp. pokojowej i w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Więcej: pod tym adresem

Jakiego typu preparaty na bardziej satysfakcjonujący seks rekomendują inni?

Satysfakcja seksualna jest nadzwyczaj znacząca dla większości osób. Mężczyźni, którzy mają problemy w sypialni na ogół poszukują konkretnego rozwiązania swojego problemu, najlepiej by było to łatwe i szybkie. W obecnych czasach nie ma żadnych problemów z tym, żeby kupić dobre środki na potencję, która pozwalają rozwikłać problemy nadzwyczaj błyskawicznie.

Continue reading

Właściwości rumianku i jego zastosowanie w pielęgnacji

Rumianek to doceniana na całym świecie roślina, która cechuje się różnorodnymi cennymi właściwościami. Przede wszystkim posiada cenne właściwości medyczne – używa się go do leczenia wielu dolegliwości. Warto wiedzieć prócz tego, iż rumianek używany jest do pielęgnowania urody. Co w zasadzie należy wiedzieć o tej roślinie z rodziny astrowatych?

Continue reading